Öppna trädgårdar söndag 9.7.2023 kl. 12-17

12.06.2023 kl. 12:11
Välkommen till koloniträdgården och ett dussin privata trädgårdslotter som välkomnar andra trädgårdsintresserade. Café och loppis på Storstugan. Museistugan öppen kl. 13-15.

Söndagen den 9 juli, klockan 12–17, är det dags för Finlands populäraste trädgårdsevenemang, Öppna Trädgårdar. Över 700 trädgårdar runt om i vårt land öppnar upp portarna för besökare, och så även vi i Brunakärr koloniträdgård.

För trädgårdsintresserade finns det få saker som är lika roligt som att få bekanta sig med andra personers trädgårdar och att få träffa andra som delar samma hobby. Därför har temadagen Öppna Trädgårdar blivit otroligt populär, och under dagen brukar flera hundra personer besöka oss.  

Vill du öppna upp din lott under dagen? Kom gärna med om det känns som något för dig! Dagen handlar inte om att visa upp en perfekt trädgård (vi har alla våra projekt på gång), utan att ge en inblick i hur livet i en koloniträdgård kan se ut. Vår erfarenhet från tidigare år är att besökarna även gillar att se halvfärdiga delar av en trädgård, eftersom det kan inspirera dem i egna projekt. Du behöver inte heller ha öppet in till stugan, det är trädgården som är i fokus.

Anmäl dig senast den 20.6 genom att skriva upp din lott på listan som finns vid anslagstavlan,per e-post till ot@brunakarr.fi eller genom att kontakta Marja (114).

Läs mer om det riksomfattande evenemanget på 
Oppnatradgardar.fi eller på finska på Avoimetpuutarhat.fi

Café och loppis på Storstugan

Under ÖT ordnar Storstuguteamet med caféförsäljning (sött och salt) samt lopptorg.

Andra uppgifter

Dessutom behöver vi kolonister som välkomnar och delar ut kartor med de öppna trädgårdarna till besökarna vid portarna.

De som har öppen trädgård kan också behöva en paus under eftermiddagen. Om du vill hoppa in och tura lottinnehavaren.

Anmäl dig med!